CENTRUL DE PRIMIRI IN REGIM DE URGENTA, UN LOC SIGUR SI CURAT PENTRU GIURGIUVENII FARA ADAPOST

CENTRUL DE PRIMIRI IN REGIM DE URGENTA, UN LOC SIGUR SI CURAT PENTRU GIURGIUVENII FARA ADAPOST

Centrul de Primiri în Regim de Urgenţa din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială este tot timpul un loc pentru persoanele defavorizate care nu au unde să locuiască. Chiar dacă acestea nu pot fi găzduite un timp îndelungat, persoanele care beneficiază de serviciile acestui centru au aici hrană, adăpost şi chiar tratament pentru persoanele aflate în dificulatate. Toţi banii necesari acoperirii cheltuielilor pentru găzduirea giurgiuvenilor năpăstuiţi sunt asiguraţi din bugetul local, iar costul celor trei mese pe zi pentru o singură persoană se ridică la 12 lei.
Cei mai mulţi giurgiuveni găzduiţi în prezent la Giurgiu Nord sunt persoane vârstnice care nu au nici un venit sau care au fost izgoniţi de familii, iar majoritatea celor care au ajuns la Centrul de Primire au fost aduşi de laUnitatea Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului, găsiţi în stradă iar alţii au mers şi au făcut o cerere, în ce alte persoane sun pur şi simplu îi abandonate de rude în faţa sediului.
Este şi cazul Anghelinei Oprea care după ce a fost gonită din casă de către copiii săi, a fost găsită pe străzi, în acest week-end, de un agent al Poliţiei Locale. Bătrâna în vârstă de 83 de ani a fost condusă de omul legii la Unitatea Primiri Urgenţe pentru efectuarea unui control medical, în urma căruia s-a constatat că nu a fost agresată fizic, iar în condiţiile date femeia a primit un bilet de trimitere către „Centrul de Primire în Regim de Urgenţă”.
Prin intermediul Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, municipalitatea doreşte să vină în sprijinul persoanelor fără locuinţă, fără venituri sau fără sprijin din partea familiei. În prezent, în centrul care are o capacitate de 25 de locuri (5 dormitoare, 2 grupuri sanitare şi o bucătărie cu sală de mese) se află 21de persoane, fie aduse de Poliţia Locală, fie îndrumate de diverse persoane către această locaţie. Fiecare beneficiar primeşte cazare, hrană, tratament medical şi consiliere pe o perioadă determinată în care se găsesc soluţii la problemele fiecărei persoane.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.